2018 - MED EGNE ORD

Gå til indhold

Hoved menu:

2018

Blogg
 
14. februar 2018 - Ses vi?Så er der kun en månedstid til Krimimessen i Horsens. Her kommer (næsten) alt, hvad der kan krybe og gå med relation til krimiverdenen. Messen foregår den 17. og 18. marts i det tidligere Horsens Statsfængsel. Man kan få meget mere at vide - blandt andet messeprogrammet - på denne adresse: http://krimimessen.dk/.
Det bliver første - og forhåbentlig ikke sidste - gang, jeg deltager, og jeg kan blandt andet træffes i mit forlag - Books on Demands - stand begge dage mellem 13:30 og 14:30 til en snak om det at skrive om kriminalromaner. Desuden kan man i disse to timer købe mine bøger til en ekstra nedsat messepris. Den anmelderroste "Grådighedens pris" er nedsat med 50, - og "Det smukke kranie fra Købmagergade" sælges til bare 119,-.
Nogle læsere vil sikkert mene, at "Kraniet" mest er en historisk roman, og det er jo ikke forkert. Ikke desto mindre er den ene hovedperson dybt kriminel, og i handlingen indgår tyverier, fægsel, fangeflugt, halshugning, ligrøveri, retssager og dødsdomme. Så på den baggrund er det vel egentlig korrekt at kalde den en historisk kriminalroman.
Hvis du - kære læser - har mulighed for det, kan jeg kun anbefale at tage til Horsens i weekenden inden påsken.
Læs mere om tilbudene hos Books on Demand på denne adresse: https://www.bod.dk/fingerprint/dk/selvudgivelse/krimimesse-2018/
På gensyn i Horsens.

 
 
Ultimo januar 2018: Dansk BiblioteksCentral´s (DBC´s) lektørudtalelse v. Carsten Gütlich-Nørby

"Kort om bogen:
Spændende samfundskritisk krimi, hvor privatdetektiven Daniel Dreyer dykker ned under den umiddelbare pæne danske virkelighed omkring det fiktive gods Tranedal.
Vurdering:
Underholdende og velskrevet samfundskritisk krimi om den pris vi alle måske må betale for landbrugets overforbrug af antibiotika. Jeg elsker referencen til George Harrisons sang: ”Piggies” i bogen: ”Have you seen the little piggies crawling in th dirt”.
En oplagt dansk krimi på mange biblioteker."

 
 
18. januar 2018: En hjertesag #3
©©©©

Længe leve den ærlige forbrugeroplysning. Efter nogle dages fravær på Bog & Idé´s online-boghandel, er "Grådighedens pris" nu rettelig angivet med fire hjerter ud af fem. Det bør ikke skræmme nogen bogkøber væk. Jeg anbefaler, at man da bare kan bestille sine bøger her: https://www.bog-ide.dk/produkt/gradighedens-pris-paperback/2452041.

 
 
15. januar 2018: En hjertesag #2Efter en del meningsudvekslinger og rigtig mange sympatitilkendegivelser på diverse FaceBooksider i går, ser jeg nu til morgen, at Bog & Idé´s onlineside trods alt kan finde ud af at gennemføre ændringer på deres site: De har nu fjernet "Grådighedens pris" fra hylderne. Ja, ja, det må vel være lettere end at rette misvisende oplysninger og dårlig forbrugerservice! Gad vide hvad det næste bliver, de finder på.
De kunne måske prøve at gå ind på denne side: https://bog.nu/titler/gradighedens-pris-michael-clasen. Af tre anmeldelser karakteriseres to som fremragende og en som glimrende. 76 ud af 100 points. Endnu en gang: Hvor svært kan det være.
Og til slut: Alle de gode, lokale Bog & Idé boghandlere rundt i landet: Det er på ingen måde en kritik af jer, men udelukkende af online-tjenesten. 
 
 
14. januar 2018: En hjertesagAlle kender de stjerner og hjerter, der bruges til - i den kortest mulige form - at fortælle, hvad man synes om et eller andet. Som regel kan man få fra nul til fem eller seks stjerner/hjerter.
Således også på Bog & Idé´s site. Her skal det forestille, at man - blandt andre bøger - gerne vil sælge min krimi "Grådighedens pris". Bog & Idé som sådan giver sig ikke af med at bedømme de bøger, de sælger, men baserer deres uddeling af hjerter på forskellige anmeldelser på nettet.
Bog & Idé giver "Grådighedens pris" ét ud af fem hjerter - baseret på tre bogbloggeranmeldelser.
De tre anmeldelser kan du - kære læser - se på denne hjemmeside eller på Bog & Idé´s site. To af anmeldelserne kan kun karakteriseres som begejstrede, den tredje godt og vel tilfreds.
Men hvorfor giver Bog & Idé så bogen blot et enkelt hjerte? Jo, det viser sig, at kun en af de tre anmeldelser overhovedet giver hjerter/stjerner. I dette tilfælde drejer det sig om fem stjerner ud af fem mulige!
Men da de to andre anmeldelser ikke bruger hjerter/stjerner, er der på Bog & Idé´s siteredaktion en halvhjerne, der ikke læser anmeldelserne med bare dividerer 5(stjerner) med 3(anmeldelser) og får et gennemsnit på 1,66 og rask runder dette tal ned til 1. Fikst, men hverken godt for mit bogsalg eller alle de potentielle læsere, der bliver vildledt af Bog & Idé.
Allerede den 3. januar påpegede jeg det vanvittige forhold pr. mail. Dagen efter ringede jeg til Bog & Idé, hvor man lovede straks at gå videre med sagen. Da der ikke skete noget på siden, skrev jeg - i et bestemt tonefald - endnu en gang den fredag den 5. januar. Efter yderligere fem dage - onsdag den 10. januar - modtog jeg en mail med besked om, "at det tidligst kan løses, når it laver ændringer, som er torsdag i næste uge. Alternativt kan vi fjerne bogen fra hjemmesiden i perioden indtil da." Jo, tak for hjælpen!
Jeg forespurgte så, hvad rettelsen ville gå ud på. Jeg fik bare at vide, "at de kigger på problematikken." Bog & Idé siger nu at de "ikke kan love, at de finder en løsning på problemet på torsdag", men "at de arbejder på det." Dertil kunne jeg blot svare: "Hvor svært kan det dog være?" Men det er åbenbart skidesvært at holde styr på ens egen hjemmeside, for Bog & Idé svarer: "Det er en integration mellem to store systemer, hvor hele opsætningen skal laves om, så det er nok ikke noget, som man bare lige kan gøre."
Tak for kaffe! Godt at Bog & Idé ikke administrerer noget vigtigere end salg af bøger til danskerne.
Dags dato glimrer deres side stadig med totalt vildledende oplysninger, så nu venter jeg bare på, hvad der mon sker på torsdag den 18. januar (15 dage efter min første henvendelse). Indtil da må jeg bare anbefale kommende læsere at købe deres bøger andetsteds. "Grådighedens pris" kan således fås hos de fleste andre online-boghandlere. Jeg vender tilbage, når der er nyt i sagen! 

 
 
5. januar 2018: Et rigtigt godt nytår!

Der skete vel nok meget i de sidste uger af 2017:
"Blodhævn" udkom som lydbog. Den har i mange år været udsolgt som papirbog, men kom forrige år som e-bog. Og nu kan man altså høre den i min egen oplæsning fra 1990.
"Grådighedens pris" kom både som papir- og e-bog. Jeg håber, at den også kan komme ud som lydbog, men det vil tiden vise.
Og så har den i øvrigt fået supergode anmeldelser, hvis du ikke allerede har læst dem, kan du gøre det her. Ikke mindst omtalen i det lokale dagblad og annonceavis har sat gang i efterspørgslen hos de lokale boghandlere i Holbæk, som jeg forsyner fra mit eget lager.
Det viser sig, at "Det smukke kranie fra Købmagergade" er blevet 2017´s bestseller blandt Book on Demands skønlitteratur!
Familiefødselsdage, julekomsammener, nytårs-ditto og diverse pr-fremstød for den ny roman, har taget meget tid og koncentration, så mit arbejde med næste bind om Daniel Dreyer, har ligget næøsten helt stille i mere end en måned. Jeg må klart erkende, at jeg ikke bærer på et købmands- eller forlagsdirektørgen, så nu glæder jeg mig til atter at kunne hellige mig digte- og skrivearbejdet. Det kunne være sjovt, hvis næste bind, som nok kommer til at hedde "Gour-mand", kunne komme ud i god tid inden julehandlen 2018.
Jeg ønsker alle mine læsere et rigtigt godt nytår med masser af gode læseoplevelser.

 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu