Gode ord - MED EGNE ORD

Gå til indhold

Hoved menu:

Gode ord

 
"Serious writers write, inspired or not.
Over time they discover that routine
is a better friend than inspiration."


Ralph Keyes


SNUPPET FRA FACEBOOK
Et fint memento i forhold til et fåtal af utaknemmelige læsere:

LIVET BLIVER ENKLERE,
NÅR MAN TAGER
MANGLENDE ROS
SOM TEGN PÅ
STUM BEUNDRING.


OGSÅ SNUPPET FRA FACEBOOK:
STEPHEN KING:

"At skrive godt er ofte et spørgsmål om at give slip på frygt og krukkeri. Krukkeri i sig selv, begyndende med nødvendigheden af at definere visse former for skriverier som "gode" og andre som "dårlige", er frygtsom opførsel. At skrive godt er også et spørgsmål om at træffe gode valg, når det drejer sig om det værktøj, du planlægger at arbejde med."

"Man kan nærme sig det at skrive med nervøsitet, spænding, håb og endog fortvivlelse - fornemmelsen af , at man aldrig helt kan sætte det på papiret, som er i ens hjerne og hjerte. Man kan give sig i kast med det med knyttede næver og sammenknebne øjne, parat til at gå lige på og hårdt. Man kan gå i gang, fordi man ønsker at en pige skal gifte sig med en, eller fordi man ønsker at lave om på verden. Grib det an på en hvilken som helst måde bortset fra skødesløst. Lad mig sige det igen: Du må aldrig nærme dig den blanke side skødesløst.""Lad os få én ting på det rene med det samme, okay? Der findes intet Idédepot, ingen Historiecentral, ingen Ø med Begravede Bestsellers; gode historieideer synes at komme bogstaveligt talt ud af den tomme luft, sejlende imod en lige ud af det evigt hengivne klare blå. Dit job er ikke at finde dem, men at genkende dem, når de dukker op."

"Skriv med døren lukket, omarbejd med døren åben. Sagt med ndre ord begynder dit stof med kun at være for dig, men derefter går det ud. Så snart du ved, hvad historien er og får den på olads - i hvert fald så meget, som du kan - tilhører den enhver, der har lyst til at læse den. Eller kritisere den. Hvis man er meget heldig, (...) vil flere ønske at gøre det første end det sidste."

fra "Om at skrive. En forfatters erindringsbog om håndværket.
Vinten, 2000


NUPPET FRA FACEBOOK,
men nok så sand alligevel
FRIEDERICH NIETZSCHE:

"Gode forfattere har to ting til fælles:
De foretrækker at blive forstået i stedet for at blive beundret,
og de skriver ikke til bedrevidende og overpræcise læsere."


BILL WATTERSON: STEEN OG STOFFER 14 - TAK FOR DANSEN
SNUPPET FRA FACEBOOK
ROBERT STORM PETERSENS "FLUER"


Selv om en roman ikke ender godt, så er det da i hvert fald godt, at den ender!- Har De læst "De tre musketerer"?
- Nej - kun den ene!
Nuppet fra Facebook, angiveligt et skilt fra en genbrugsbutik i Tønder.CITATER FRA FOREST GUMP:

"De fleste mennesker virker ikke dumme, før de begynder at sige noget."

"Prøv at lade være med at klumre i det. Det vil glæde nogle få mennesker og overraske alle andre.""Én ting er at sige noget ævl, noget andet er at tro på det."

Alle citaterne er hentet fra Winston Groom: "Kloge ord og gode råd fra Forrest Gump".CITATER AF WINSTON CHURCHILL:

"Men will forgive a man anything exept bad prose."

"I´m going to make a long speech because I´ve not had the time to prepare a short one."

"Eating my words has never given me indigestion.""To often the strong silent man is silent because he does not know what to say, and is reputed strong only because he has remained silent."

"Criticism is easy; achievement is difficult."

Alle citater er hentet fra "The Wicked Wit of Winston Churchill".KAN MAN SKRIVE UDEN ET PUBLIKUM?

Min gamle helt forfatteren Hans Scherfig fik Det danske Akademis store pris i 1973. I sin takketale sagde han disse sande ord:

"At skrive er en henvendelse til andre mennesker. Jeg mener ikke, at et forfatterskab just behøver at være forkyndende eller missionerende. Men det er dog en meddelelse til andre. Man skriver ikke for sig selv. Kunst er forbundet med fællesskab"

og videre:

"Jeg har vist mine læsere den høflighed at gøre mig umage for at skrive forståeligt. Man kan ikke skrive for alle, men man kan skrive for mange. Det danske sprog er rigt og bevægeligt og håndterligt, og det er muligt på dansk at finde udtryk for alting i tilværelsen og menneskers bevidsthed. Det lille danske sprog."Og til slut en trøst til alle skrivende sjæle, der har prøvet at få dårlige anmeldelser:

"At blive læst er en større tilfredsstillelse end at blive forkælet af aviser. At møde læsere ansigt til ansigt rundt om i landet og føle det fællesskab, der består mellem dem, der tager mod kunsten og den, der laver kunst, er vigtigere end den mere officielle anerkendelse."


FUNDET PÅ FACEBOOK:Denne side er senest opdateret 24. 1. 2018
 
 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu