Omtale - MED EGNE ORD

Gå til indhold

Hoved menu:

Omtale

Gourmand
 
Herunder er gengivet de (mere eller mindre) offentlige omtaler af "Gourmand":

 
 
8. december 2018 - Interview i TV VestsjællandHele interviewet kan ses via dette link til YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=827v7yfR83I&t=81s
 
 
16. november 2018:

En kanal, der ikke blev til noget, optræder i den nye roman. Den ligger i Haubjerg, understreger Michael Clasen.
Michael Clasens romaner foregår i den opdigtede, sjællandske by Haubjerg. Her er han dog fotograferet ved havnen i Holbæk. Foto: Jørgen Juul

Clasen slipper en seriemorder løs
ROMAN: Holbækforfatteren Michael Clasen er klar med en ny roman om detektiven Daniel Dreyer, der bliver sat på en barsk sag i den sjællandske by Haubjerg.

Af Jørgen Juul
Sidste år opklarede detektiven Daniel Dreryer for første gang en stribe forbrydelser i den opdigtede, sjællandske by Haubjerg.
Dengang handlede det blandt andet om bakterier, grise, mink, dyrevelfærd og aktivister.
Nu er den gal igen i Haubjerg. En seriemorder er på spil. Borgmesteren og topembedsmænd findes døde. Det er en sag for Dreyer ...
Daniel Dreyer og universet i Haubjerg er skabt af forfatteren og teatermanden Michael Clasen, der bor i Dalen i Holbæk. Han er i gang med en roman-serie om Dreyer.
Bøgerne skrives med de syv dødssynder som tema. Sidste år var det grådighed, det handlede om - denne gang er det fråseri i flere afskygninger, og også spiseforstyrrelser - fedme og anoreksi - spiller en rolle i bogen.
- Vi lever i en tid, hvor fine kokke betragtes som kunstnere, som Picasso'er, der skal lave noget, der ikke er blevet lavet før. Men vi lever også i en tid med en verdensomspændende fedme-epidemi, siger Clasen.
Han gik i gang med "Gourmand" i august sidste år, holdt en pause med skriveriet i vinter, men tog så fat igen og blev færdig i efteråret.
- Det sidste blev skrevet i en pavillon i haven. Jeg holder meget af at skrive, men det er selvfølgelig lidt underligt at sidde der og opfinde folk og derefter slå dem ihjel. Man kommer jo til at holde af figurerne, siger Michael Clasen.
Clasens forrige krimi er solgt i 500 eksemplarer.
- Jeg ville da gerne sælge nogle flere, men jeg er mere forfatter end forlagsmand, siger han
"Gourmand" er udkommet på Books on Demand, men kan også købes i de to boghandler i Holbæk, der har den i kommission.

Med på krimi-messe
Hvert år i april er der krimi-messe i det tidligere statsfængsel i Horsens, og næste år er Michael Clasen med på messen med sin egen stand.
Haubjerg er som nævnt en opdigtet, sjællandsk by og mange vil nok finde et eller andet, der passer på netop deres by. Tag for eksempel afsnittet her. Det er fra "Gourmand":
"CanalCafeen lå ikke ved en kanal, for en sådan fandtes slet ikke i Haubjerg. For nogle år siden havde et byrådsmedlem foreslået, at man gravede en kanal fra havnen og op til Storgade. Her kunne der så ligge lystfartøjer, og langs bredderne skulle der etableres dyre boliger, mens stueetagerne kunne udnyttes til butikker, restauranter og cafeer. Efter den gamle bebyggelse var nedrevet, viste det sig, at et flertal af de folkevalgte i stedet besluttede at bruge pengene til et storslået sportsanlæg på en pløjemark uden for byen ..."
- Det er Haubjerg, understreger Michael Clasen.
Og i Haubjerg begynder "Gourmand" med en nedbrændt fjordpavillon og planerne om en ny restaurant, der skal bringe Michelin-stjerner til byen. Det er ikke alle begejstrede for. To piger begår tilsyneladende selvmord samtidig, og kommunale topfolk findes myrdet.
Der sker voldsomme ting i den sjællandske provinsby. Detektiven Daniel Dreyer og vicepolitiinspektør Poul Birk går i gang med opklaringen ...
Clasen har så småt taget fat på Dreyer-bog nummer tre. Den handler om begær.

Af Jørgen Juul: dagbladet Nordvestnyt

 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu