Gourmand - MED EGNE ORD

Gå til indhold

Hoved menu:

Gourmand

Gourmand
 
25. oktober - Færdigt arbejde!

Så er "Gourmand" gået i trykken. Ventetiden, fra jeg havde uploadet datafilen, og til jeg modtog mit gennemsynseksemplar i går, føltes uendelig lang. Men så kom manden fra DLH og pakken blev flået op, som om det var juleaften.
En næsten skræmmende dejlig fornemmelse at stå med den fysiske bog i hånden. Og det bedste af det hele: Alt var, som det skulle være, så efter en time gav jeg mit "GO!" til forlaget, som lover, at den vil være i handlen om kort tid. Gad vide, hvornår det er? Jeg lover at komme tilbage til det, når den er klar.



Karen, som har været den ene af mine betalæsere fra de første kladder sidste sommer, kastede sig over bogen for at læse den igen uden at skulle finde slag- og kommafejl. Hun påstår, at den er velskrevet, spændende og morsom!
Og så kommer ellers det temmelig store arbejde med at gøre opmærksom på "Gourmand'en" - overfor aviser, anmeldere, bogbloggere, boghandlere og læsere. Jeg håber naturligvis at ikke mindst mange af de glade læsere af "Grådighedens pris" vil følge Daniel Dreyers nye gerninger.
 
 
11. oktober 2018 - Så er det lige før ...

Pyha, hver gang opleves det som afslutningen på en meget lang rejse, når det sidste punktum er sat, og alt er gjort klart til trykkeriet. Rejsen begyndte i august 2017, og netop nu - midt i oktober '18 - er manuskriptet blevet afleveret til Books on Demand, som står for tryk og udgivelse - både som e-bog og som papirbog.
Modsat sidste gang lå krimiens titel fast næsten fra starten: "Gourmand". Men som sædvanligt blev der flere store ommøbleringer udervejs: Det som blev skrevet først, blev ikke bogens begyndelse, men findes først et godt stykke inde i handlingen.
Også denne gang har jeg forsøgt mig i den svære kunst at lade flere handlinger foregå samtidig og på nogle punkter gribe ind i hinanden. De, som allerede har læst bogen, siger, at det fungerer; det giver handlingen perspektiv, og man bliver ikke forvirret.
Vinteren 2017-18 var en svær én: brækket knæskal, flere omgang lungebetændelse, hoste og eftervirkninger af stamcellebehandling på Riget samt det sædvanlige sure vintermørke og -kulde; hold da op, når man sådan remser det op, er det da næsten klart, at der opstod en ret lang skrivepause, som det krævede viljestyrke at komme ud af.

"Gourmand" bliver den anden krimi med den tidligere frømandssoldat og nuværende privatdetektiv Daniel Dreyer i hovedrollen. Og han kommer også til at indtage samme rolle i de næste planlagte fem bind. "Gourmand" er nemlig nummer to i krimiserien "Daniel & Dødssynderne". Og dødssynder er der jo syv af.
I "Gourmand" er det synden Fråseri, der er det tematiske udgangspunkt og handling(erne)s drivkraft.
Det lyder så vældig planlagt, og det er det sandelig også, så alle tråde bliver samlet til sidst, men undervejs har jeg oplevet sære sager: Under skriveprocessen har begivenheder udviklet sig i retninger, jeg ikke havde forestillet mig. Nogle gange er der dukket personer op, som jeg først lærte at kende, da jeg sagde JA til dem og skrev dem ind i handlingen. Næsten spooky!
Det har hele tiden været min mening, at "Daniel & Dødssynderne" ikke blot skulle blive underholdning i tomgang, men med udgangspunkt i hver sin synd tage vigtige, nutidige emner op. I "Gourmand" kommer vi rundt om den grasserende fedmeepidemi, spiseforstyrrelser, gastronomi som en kunstart plus kommunal korruption.



Anne Clemensens flotte og appetitvækkende forside til "Gourmand"


Og så har jeg prøvet noget helt nyt: på bogens sidste sider får jeg trykt omtaler og læseprøver af mine tidligere romaner: "Blodhævn", "Det smukke kranie fra Købmagergade" og "Grådighedens pris" samt reklame for mine foredrag.

Og nej; selv om jeg bor i Holbæk, er det ikke her handlingen foregår! Det sker i Haubjerg, som er en fiktiv, sjællandsk købstad, som hverken Holbæk, Sorø, Slagelse, Vordingborg, Køge eller Helsingør kan tage ejerskab til. Det kan sagtens være, at læsere i disse eller andre byer kan genkende personer, steder eller begivenheder, men så er det nok bare fordi disse provinsbyer ligner hinanden en hel del.

Undervejs har jeg mødt stor interesse og hjælpsomhed og i slutfasen har jeg haft et upåklageligt samarbejde med Anne Clemensen, som er en dygtig grafisk designer, som det fremgår af illustrationerne her på siden.



Bagsiden af "Gourmand" - også designet af Anne Clemensen.

Nu er manuskriptet så i hænderne på Jens Wichter fra Books on Demand, som hjælper med den sidste finish, inden jeg får et prøveeksemplar i hånden. Det vil formentlig ske i løbet af uge 42, og så bliver det bare: GO!
De trofaste læsere af denne hjemmeside og min Facebookside, kan følge processen videre.


 
 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu