Man skrev - MED EGNE ORD

Gå til indhold

Hoved menu:

Man skrev

Tripel Salto
 
Herunder er gengivet nogle tilbagemeldinbger fra læsere af "Tripel Salto":
 
 
25. marts 2020:
"Den er meget vellykket. Venter på næste synd"
Marianne G
 
 
15. marts 2020: Empey.dk ved Mads-Peder Winther Søby skriver blandt andet:
"Forfatter Michael Clasen har gjort det igen.
Tripel Salto er en meget vellykket krimi i rækken af dødssynder-krimier fra hans hånd. Jeg har indtil videre anmeldt alle krimierne fra M. Clasen, og imens jeg var meget imponeret over den første; Grådighedens pris, så var jeg ikke helt så imponeret over opfølgeren; Gourmand. Den slags er selvsagt en smagssag, ligesom så meget andet i livet. I Tripel Salto er Clasen efter min mening tilbage på sporet, og har skrevet en meget helstøbt fortælling. Noget af det der lykkes, når det lykkes godt for Clasen, er at fastholde et plot, lave sine små finurlige svinkeærinder, men ikke selv lade sig opsluge af afstikkerne.
Man aner også en forfatter med et vist livskendskab. Der er nogle fine psykologiske betragtninger såvel som rent menneskelige. Forfatteren formår på overbevisende måde at beskrive, hvordan den unge dansk-japanske gymnast, gør mændene kulrede med sit eksotiske islæt og skønhed. Samtidig en indsigt i, at pigen slet ikke er sin egen tiltrækningskraft bevidst.
Yderligere har forfatteren igen givet detektiven Daniel en central rolle i fortællingen. Han er hovedpersonen, og derudover en fyr man kommer til at holde af.
Mine varmeste anbefalinger af Michael Clasens Tripel Salto. Den er bestemt værd at kaste sig over. Jeg foreslår, at man læser dem alle tre i rækkefølge, men har man ikke mulighed for det, så kan denne sagtens læses selvstændigt. Tak for den læseoplevelse."
 
 
13. januar 2010:
"Jeg kan godt forstå, din bog er populær.
Skøn læsning. Var lige så fantastisk som de foregående.
Håber, du er i gang med en ny bog, og ser frem til den næste!!!"
Jytte F
 
 
7. januar 2020:
"Tak for super god underholdning i din nyeste bog: Tripel Salto.
Jeg nød hver eneste side!!
Glæder mig til din næste bog i serien."
Ditte J.
 
 
3. januar 2020:
Er lige blevet færdig med Tripel Salto af Michael Clasen. Kan varmt anbefales. Tak for god underholdning Michael Clasen. God krimi med et godt plot. Glæder mig allerede til næste bog i serien.
Susanne A
 
 
18. december 2019
slog Camilla Laugesen nedenstående interview fra Bogforum op på sin blogg: http://www.bogfidusen.dk/?fbclid=IwAR3YBcnb3iF7r9a3-OFTL_6arQadbr8-IofGLMPUI-ynyk3Vjh6LVtaZVsU
 
 
 
 
18. december 2019 skrev Lotte Eskildsen på bloggen Cats, Books and Coffee.

Tripel salto af Michael Clasen

Begærets mange ansigter
Tripel Salto er skrevet med fokus på begær, der er en af de klassiske syv dødssynder. Og netop dødssynderne danner fokus for Michael Clasens medrivende krimiserie om den tidligere frømand Daniel Dreyer.
Tidligere har Michael i serien udgivet Grådighedens pris og Gourmand.

Handlingen
Sakura Toft tager på en lang rejse, da hun skal fra Tokyo til den danske købstad Haubjerg. Her skal den dansk-japanske elitegymnast begynde i 1. G på Haubjerg Sports College, mens hendes forældre er udstationerede i Buenos Aires. I Haubjerg vil Sakura sætte alt ind på hendes livs præstation: En tripel salto.
Poul, Maj og Anita er også på en lang rejse. Poul og Anita er blevet godkendt til at adoptere en lille dreng fra Thailand, og Anita er med på turen for at lave et dokumentarprogram for RegionalTV.
Daniel Dreyer har ingen faste opgaver på programmet p.t., men forsøger at få hverdagen til at fungere med Anitas søn Lucas. Lucas er midt i den første forelskelse, og det kan godt sætte gang i mange tanker. Men en dag kontaktes Daniel af naboen, krimiforfatteren Julius. Og han har en lille sag, som han gerne vil have Daniels hjælp til.
Skjult i mærket kappe cykler en mand rundt i Haubjerg. Han er på jagt efter tilfredsstillelse, efter billeder, efter udækkede vinduer. Og nu har han så fanget Julius’ nevø i en lidt prekær situation. Daniel påtager sig modvilligt sagen, men ved ikke at han dermed vikles ind i en mordsag – Sakura bliver nemlig fundet død.
Hvem kan have myrdet den unge pige med den lovende idrætskarriere:
– Venindens far, Flemming, der viste en mere end normal interesse for Sakua?
– Skolelæreren Rolf, hvis valg af tekster til klassen ofte havde et erotisk præg?
– Den tidligere straffede fysioterapeut xx, der måske var kommet for tæt på?
– Den unge Morten, hvis følelser for Sakura var altopslugende?
Det er nu op til Daniel af forsøge at manøvrere begærets mange ansigter.

Bedømmelsen
Med Tripel salto har Michael Clasen formået at skildre begærets mange ansigter, fra det helt uskyldige til det altfortærende. Og han har formået at gøre det i et flydende og letlæseligt sprog.
Miljøbeskrivelserne fungerer, og specielt Sakuras møde med den lidt mærkelige danske kultur er godt beskrevet. Jeg manglende dog en smule af den samfundskritik, jeg har fundet i Michaels tidligere bøger. Til gengæld har Michael lade mere af bogen være op til læserne og deres refleksion over begærets indflydelse på vores hverdag.
Michael sætter endnu en gang godt fokus på en af de udvalgte synder, og hvordan de påvirker samfundet på godt og ondt. Og han pakker det hele ind i en medrivende krimihistorie, der nok skal fastholde læserne.


 
 
11. december:

Så har Dansk BiblioteksCenter endnu en gang lavet en flot lektørudtalelse. Man må kun offentliggøre 10% af udtalelsen, og her er noget af det flotte:

"Sex, begær og liderlighed er nøgleord i en historie, der atter har privatdetektiven Daniel Dreyer som hovedperson. (...) Underholdende samfundssatirisk krimi, hvor beskrivelsen af byens miljø med vellysten som en skjult, men effektiv kraft, fænger."

 
 
1. december 2019: Anmeldt bog - boganmeldelser fra Henrik Blunck

Michael Clasen - Tripel salto
Bogen af Michael Clasen med titlen Tripel Salto er anmeldt af vores far, Harry Blunck, som skriver:
"Han gør det igen - skriver en forrygende krimi der, som tredje bind i serien: DANIEL & DØDSSYNDERNE, er nået til Vellyst, og dermed - efter i seriens bind 1 og 2 (Grådighedens Pris og Gourmand) - at have lovet at de syv dødssynder får hver sin bog med Daniel Dreyer som privatdetektiven, der afdækker bogens emnekreds. Tripel Salto kan,  ligesom sine to forgængere, læses selvstændigt, og der lægges op til læserens stærke underholdning og eftertanke.

Michael Clasen beskriver med egne ord emnekredsen i Tripel Salto som:
"Vellyst, sex, begær, attrå, liderlighed. Kald det hvad du vil, det er dog en af de7 klassiske dødssynder. I den halvstore danske købstad Haubjerg bor den tidligt pensionerede frømandssoldat - og nu privatdetektiv - Daniel Dreyer.
På det nyoprettede sportscollege i byen ankommer en purung dansk/japansk gymnastikpige, som tilhører verdenseliten inden for sin sport. Hun træner til sit store gennembrud med det umulige spring: TRIPEL SALTO.Desuden får hun – uden at ville det - drejet hovedet af led på flere af byens mandfolk. Det får katastrofale følger, og Daniel Dreyer må tage sig af sagen"

Michael Clasen har en forrygende evne til med få ord at give personerne liv, med de plus/minus sider, de rummer, og dermed er de aktive i bogens handling, og sætter læseren i spændingen, hvem er skyldig? Hvem har det nødvendige format? Tvivlen er løbende medspiller, for naturligvis  kommer der "mere kød" på de enkelte personer. Det er virkelig spændende læsning, hvor også Daniel Dreyer kommer i tænkeboks.


Læseren får virkelig spænding for indsatsen, til afsløringen og appetit på mere - læseren ønskes god fornøjelse!

For læsere, der ønsker at fordybe sig i krimi-emnekredsen og de kræfter, som er på spil såvel i personer som krimien i sig selv, så indbyder forfatteren til dialog - og han er parat til foredrag for interesserede. Bogen fortæller mere, om hvordan det kan arrangeres - og der gives også smagsprøver fra de to tidligere bind i serien Daniel & Dødssynderne. Alt dette åbner op for et samarbejde med en absolut spændende forfatter."


 
 
8. november 2019: Oplev Sjælland (fast indlæg i adskillige sjællandske dagblade)


 
 
Dagbladet Nordvestnyt skrev:

Holbæk - 31. oktober 2019 kl. 13:55
Af Jørgen Juul

Hvad blev der af gymnastikpigen?

KRIMI: Holbæks Michael Clasen har skrevet sin tredje bog om detektiven Daniel Dreyer. Den foregår i provinsbyen Haubjerg og på Haubjerg Sportscollege. Blev en smuk dansk-japansk gymnastikpige myrdet eller bortført? Flygtede hun eller begik hun selvmord?

Haubjerg er en frit opfundet, middelstor sjællandsk provinsby med en Sport- & Fitnesspark, et HyberCenter, en hovedgade belagt med brosten, et sportscollege og med gymnasium og kostskole. I den by arbejder privatdetektiven Daniel Dreyer. Haubjerg og menneskene i den er et univers skabt af holbækkeren Michael Clasen. Han har netop udsendt den tredje krimi i rækken om Daniel Dreyer. I serien bliver der taget fat på dødssynderne én for én. Denne gang handler det om vellyst, sex, begær, liderlighed.
Bogen hedder »Tripel salto«. Den udkommer lørdag den 16. november og præsenteres blandt andet på Bogforum i Bella Center i København, hvor Michael Clasen har en stand.
Han begyndte at skrive på »Tripel salto« for et års tid siden. Undervejs blev det til et par måneders pause, og han er for ganske kort tid siden blev færdig med krimien.
I »Tripel salto« er Sakura Toft en ung, smuk dansk-japansk gymnastikpige tæt på verdenseliten. Hun er specialist i øvelser på gulv med det overordentligt vanskelige tripelspring inden for rækkevidde. Hun bor i Tokyo i Japan, men tager ophold på Haubjerg Sportscollege.
Den smukke gymnast fordrejer hovedet på mange af byens mænd og nok også nogle af dens kvinder, og forelsker sig formentlig også i én af de personer, hun møder på sin vej.En vinterdag, efter et besøg hos en kammerat, forsvinder hun. Flygtede hun fra Haubjerg? Blev hun bortført? Begik hun selvmord? Blev hun myrdet?
Spørgsmålene tårner sig op for privatdetektiven Daniel Dreyer, der i tidligere bøger har løst mysterier om bakterier, dyrevelfærd, aktivister, spiseforstyrrelser, seriemord - om grådighed og frådseri.
Lokale læsere vil måske også i »Tripel salto«, finde noget, der minder dem om en meget nærværende by og egn ...
Michael Clasen bedyrer, at Haubjerg helt igennem er opdigtet og minder om flere købstæder på Sjælland.
Fysioterapeuter og landsholdsgymnaster har undervejs i forløbet sat Michael Clasen ind i universet med elitegymnastik og idrætsskader.
- Når jeg begynder på bøgerne om Daniel Dreyer er stedet og det meste af person-galleriet klar. Temaet er også på plads. Det er en af dødssynderne. Derefter kommer det lidt efter lidt, blandt andet, når jeg sidder og tænker i haven, mens en robotplæneklipper slår græsset, siger Michael Clasen.
Den første af Daniel Dreyer-bøgerne står i øvrigt for at skulle oversættes til portugisisk og tysk.

 
 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu