Man skrev - MED EGNE ORD

Gå til indhold

Hoved menu:

Man skrev

Tripel Salto
 
Herunder er gengivet nogle offentlige omtaler af "Tripel Salto":
 
 
8. november 2019: Oplev Sjælland (fast indlæg i adskillige sjællandske dagblade)


 
 
Dagbladet Nordvestnyt skrev:

Holbæk - 31. oktober 2019 kl. 13:55
Af Jørgen Juul

Hvad blev der af gymnastikpigen?

KRIMI: Holbæks Michael Clasen har skrevet sin tredje bog om detektiven Daniel Dreyer. Den foregår i provinsbyen Haubjerg og på Haubjerg Sportscollege. Blev en smuk dansk-japansk gymnastikpige myrdet eller bortført? Flygtede hun eller begik hun selvmord?

Haubjerg er en frit opfundet, middelstor sjællandsk provinsby med en Sport- & Fitnesspark, et HyberCenter, en hovedgade belagt med brosten, et sportscollege og med gymnasium og kostskole. I den by arbejder privatdetektiven Daniel Dreyer. Haubjerg og menneskene i den er et univers skabt af holbækkeren Michael Clasen. Han har netop udsendt den tredje krimi i rækken om Daniel Dreyer. I serien bliver der taget fat på dødssynderne én for én. Denne gang handler det om vellyst, sex, begær, liderlighed.
Bogen hedder »Tripel salto«. Den udkommer lørdag den 16. november og præsenteres blandt andet på Bogforum i Bella Center i København, hvor Michael Clasen har en stand.
Han begyndte at skrive på »Tripel salto« for et års tid siden. Undervejs blev det til et par måneders pause, og han er for ganske kort tid siden blev færdig med krimien.
I »Tripel salto« er Sakura Toft en ung, smuk dansk-japansk gymnastikpige tæt på verdenseliten. Hun er specialist i øvelser på gulv med det overordentligt vanskelige tripelspring inden for rækkevidde. Hun bor i Tokyo i Japan, men tager ophold på Haubjerg Sportscollege.
Den smukke gymnast fordrejer hovedet på mange af byens mænd og nok også nogle af dens kvinder, og forelsker sig formentlig også i én af de personer, hun møder på sin vej.En vinterdag, efter et besøg hos en kammerat, forsvinder hun. Flygtede hun fra Haubjerg? Blev hun bortført? Begik hun selvmord? Blev hun myrdet?
Spørgsmålene tårner sig op for privatdetektiven Daniel Dreyer, der i tidligere bøger har løst mysterier om bakterier, dyrevelfærd, aktivister, spiseforstyrrelser, seriemord - om grådighed og frådseri.
Lokale læsere vil måske også i »Tripel salto«, finde noget, der minder dem om en meget nærværende by og egn ...
Michael Clasen bedyrer, at Haubjerg helt igennem er opdigtet og minder om flere købstæder på Sjælland.
Fysioterapeuter og landsholdsgymnaster har undervejs i forløbet sat Michael Clasen ind i universet med elitegymnastik og idrætsskader.
- Når jeg begynder på bøgerne om Daniel Dreyer er stedet og det meste af person-galleriet klar. Temaet er også på plads. Det er en af dødssynderne. Derefter kommer det lidt efter lidt, blandt andet, når jeg sidder og tænker i haven, mens en robotplæneklipper slår græsset, siger Michael Clasen.
Den første af Daniel Dreyer-bøgerne står i øvrigt for at skulle oversættes til portugisisk og tysk.

 
 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu