Læserkommentarer - MED EGNE ORD

Gå til indhold

Hoved menu:

Læserkommentarer

Det smukke kranie
 
På denne side kan du læse, hvad andre læsere mener om bogen - sådan helt privat:

 
 
15. februar 2020
"Boken din er helt spesiell og interessant! :-)"
Kirsten E. M.
 
 
16. februar 2020:
"Jeg er lige blevet færdig med denne bog. Jeg synes den er spændende - en fin skildring af de forskellige vilkår og muligheder mennesker havde dengang. Den er godt fortalt, en lille smule langsomt, men jeg synes det passer meget fint til fortælleren, som jo er i 80erne. Jeg er vild med genren: Historisk true-crime. Det er som om det bliver en lille smule mere lødigt at svælge i andres ulykke når det er i et andet århundrede."
Katrine M.
 
 
13. januar 2020:
"Så fik jeg lyttet lydbogen færdig. Lidt anderledes, men for søren den var god og interessant ikke mindst. Kan varmt anbefales."
Susanne A
 
 
11. januar 2020

"Skøn læseoplevelse. Glæder mig til mere."
Pia W
 
 
5. november 2018:
"Jeg synes, din bog er super fed! Den er spændende og sjov og syret på samme tid. Stærkt!"
Mikkel K
 
 
4. juli 2018:
"Tak for velskrevet og underholdende sommerlæsning. En anderledes og personlig ramme om historien!!! Godt gået. Historiske romaner er et hit i mit univers. Tak."
Vivi H.
 
 
23. september 2017:
Jeg har med stor interesse - og fornøjelse - læst din bog om Det smukke kranie fra Købmagergade. Det er en meget spændende historie, du der har fundet - og "manet" frem.
Jeg synes, at din bog er meget anbefalelsesværdig.
Jeg havde lige læst en anden interessant historisk roman, (...) og fandt efter den en sand lise i sproget og stilen i din roman.
Anne-Birgitte L.
 
 
9. august 2017
"Fantastisk bog. Kan varmt anbefales."
Heidi D. J.
 
 
19. juli 2017: 
"Er vild med din bog og anbefaler den til de som har interesse. Vil meget gerne have mere i genren fra din hånd."
Ann-Jeanett S.

 
 
12. juli 2017:
"Hej Michael. Havde meget fornøjelse af at læse : Det smukke kranie.. på ferieturen sydover."
Benny A. J. 
 
 
13. april 2017:
"Så fik jeg læst din bog. Jeg synes den er god,omend de 35 punkter med organer er tunge at komme igennem. Jeg forstår ikke helt, hvordan de kunne bestemme, hvorfor organerne lige skulle ligge dér, hvor de lagde dem :-). Det var interessant at høre om København i gamle dage, og om Kalundborg, hvor jeg jo selv har boet. Men alt i alt en rigtig god bog. Så må jeg hellere læse din anden bog også."
Liselotte K.
 
 
25. marts 2017:
"Tak for en fantastisk historie.
Jeg vågnede halv syv og har drukket to kander te og læst uafbrudt fra Gloslundes overdrev, en morgen i maj 1806. For pludselig kunne jeg ikke bare lægge Annes skæbne fra mig. Og Carl Ottos.
En forrygende blanding af at sidde som en spændt flue på væggen og finurlige sidespringsfakta fra dengang.
Nu meget oplyst og særdeles underholdt vil jeg kaste mig ud mit noget nemmere liv.
Jeg er glad for, at jeg gemte fortællingen til jeg havde tid."
Anne C.

 
 
24. marts 2017:
"Er lige blevet færdig med at læse bogen og blev meget grebet af den. Det er en grum skæbne, du fortæller om. Der var ikke megen retfærdighed til for fattigfolk i "de gode, gamle dage".
Lisbeth H.

 
 
"Jeg må sige, at bogen har været fængslende læsning. Meget interessante tids- og personskildringer - en spændende opbygning - og en indlevende og letlæst skrivemåde!
Grundig research - og livlig kranieorganiseret fantasi!
Det har været meget sjældent, at jeg er kommet så hurtigt gennem så mange sider! Større kompliment kan jeg næppe give."
Bent C.
 
 
23. marts 2017:
"Jeg var en af de heldige der fik lov at "smuglæse" om "Det smukke kranie fra Købmagergade" inden udgivelsen...den er virkelig godt skrevet."
Casper C.
 
 
20. marts 2017:
"Så fik Anne Andersdatter endelig fred....sikke et elendigt liv, der sluttede. Tak for at dele hende og Otto med os alle. Et emne, jeg ikke troede havde min interesse - men ved hjælp af din fortælling - blev jeg trukket gennem de små og udsattes liv på landet anno 1800 og borgerskabet i byen.
Jeg synes, du er fantastisk velskrivende. Dine ord og sætninger ligger som fløde på øjnene, og fortællingen læser sig selv.
Din opbygning af romanen, spring i tid og synsvinkler gør, at jeg hele tiden blev holdt vågen og spændt.
Tak for det."
Steen J.
 
 
Februar 2017: Allerede inden udgivelsen blevet bogen læst af en flok prøvelæsere. Herunder er nogle af deres kommentarer:
 
 
"Bogen starter spændende ud. Begge indledende afsnit er med til at stille et mysterium op, som efterlader læseren med spørgsmål, der giver lyst til at læse videre.
Strukturen med en rammefortælling fungerer særligt godt, fordi det er med til at give hovedhandlingen en form for autoritet som noget, der potentielt kunne have været virkeligt. Man kan ikke lade være med at stille spørgsmålstegn ved, om det nu er forfatteren eller fortælleren, der har fundet de gamle breve, trods man ved at teksten egentlig er fiktion.
Sproget er godt, læsevenligt og varieret, og forfatterens grammatik er også på plads. Der er endda variation i sprogbruget fra rammefortællingen til den "gamle" tekst i hovedhandlingen, hvilket er en god detalje. Det er tydeligt at forfatteren er vant til at skrive. Der er også lavet tydelig research for bogen. Dens univers er meget troværdigt og virker tydeligt gennemtænkt."
Simone L.
 
 
"Ideen med at lade den overbeviste frenolog støde på det menneske - eller rettere det kranie - der modbeviser hans teorier og tager overbevisningen fra ham er god. Sprogligt er det solidt og glimrende, der er en fin balance mellem et nutidigt sprog og datidens sprog. Der er ingen tvivl om at forfatteren har styr på perioden, der fortælles om."
Nanna K.
 
 
"Jeg synes, det er en virkelig god roman. Stoffet er meget anderledes fra, hvad man ellers støder på i historiske romaner, og det er meget positivt. Historien er fascinerende, ikke mindst skildringen af Carl Otto. I det hele taget er karaktertegningen fin. Fortællingen udvikles godt, og strukturen med rammefortællingen er også god. Romanen vil fortrinsvis henvende sig til et modent publikum, nok den mest dannede del af det."
Jens L.
 
 
”Nu har jeg læst romanen. Den er både underholdende, oplysende og velskrevet. Tak for den tid, jeg har tilbragt med den. Sproget er fint og flydende. Der er lavet en kæmpe research, og der er meget jeg som læser gerne vil høre mere om, fordi det er skrevet godt af en der ved, hvad han skriver om. Det er en MEGET interessant historie.”
Søren O.
 
 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu