Køb den - MED EGNE ORD

Gå til indhold

Hoved menu:

Køb den

Det smukke kranie
 
I januar 2017 udkom den i papirudgave på Books on Demand.
I modsætning til de fleste andre forlag trykker BoD ikke en hel eller en halv palle bøger, der så står på et lager og venter på at blive solgt. Nej, hver gang en kunde - eller en boghandler - bestiller et eller flere eksemplarer, så trykkes, indbindes og sendes det! Man skal derfor nok ikke regne med at finde en halv hyldemeter med min roman hos boghandleren, men efter bestillingen skulle bogen være fremme på under en uge!
Papirbogen er en paperback på 360 sider og koster 149,- Den kan bestilles hos alle boghandlere, men også købes via de fleste online-boghandlere for eksempel SAXO, GUCCA, Adlibris (svensk) og amazon.de (tysk) samt naturligvis på http://www.bod.dk/bogshop.html.

E-bogens vejledende udsalgspris er 99,-. I en kort introduktionsperiode på otte uger er prisen dog 75,-
Eboghanlerne på nettet har dog hver deres prispolitik, så - kære e-bogslæser - se dig godt for!

Desuden kan man kigge på varen , inden man køber: Gratis læseprøve til og med side 73.Her kommer der også en gratis læseprøve, men den er pt. ikke tilgængelig.

E-bogen laves i de to mest gængse e-bogsformater epub og mobi. E-bogen kan fås de samme steder som papirbogen samt hos Apple-I-Book-stores, Bog og Idé og Arnold Busck.
Jeg håber selvfølgelig også, at bibliotekerne landet over vil købe en del eksemplarer, så alle kan læse bogen gratis. Hvis eReolen antager den, vil e-bogen kunne lånes der.


 


Bogens bagsidetekst:
"København, 1825.
Carl Otto er læge og leder af sygeafdelingen på datidens statsfængsel Tugt-, Rasp- og Forbedringshuset på Christianshavn. Han tror fuldt og fast på, at man kan afdække et menneskes evner og karaktertræk ved at måle dets kranie. Videnskabeligt set er han naturligvis helt galt på den. Dette indser han modstræbende, da han modtager en ny patient på sin afdeling; en sølle, løgnagtig, fordrukken og dødsdømt bondekone, Anne Andersdatter. Dette møde truer med at vælte hele hans livsværk og fører ham ud i en dyb samvittighedskrise.
Personer og handling er baseret på historiske facts og forfatterens fantasi.
En anderledes, historisk roman."

Illustrationer:
- Forsideillustrationen er lavet af Eugène Cicéri (fransk; 1813 - 1890) som et litografi på papir. Dets titel er "Rundetaarn à Copenhague" og er lavet mellem 1842 og 1856.

På bogens bagside findes
- øverst et fotografi af Carl Otto fra Georg E. Hansen & Co´s fotoatelier, formentlig taget omkring 1870. Fotoet er hentet fra Det kongelige Biblioteks portrætsamling.
- nederst et udsnit af en skitse af maleren Martinus Rørbye, som tegnede i Tugt-, Rasp- og Forbedringshuset i 1832-1833. Hans skitsebøger befinder sig i Den kongelige Kobberstiksamling. Kvinden på billedet forestiller Gjøde Elisabeth Hansdatter, (født 1790, gift, 4 børn, 1830 idømt livsvarigt tugthusophold for tyveri.) Der findes ingen billeder af Anne Andersdatter, og i Rørbyes skitsesamling er dette den eneste kvindefigur, så dette billede må repræsentere den ene af denne bogs hovedpersoner.

- På bogens sider 83, 84 og 85 er i min bedste håndtegning gengivet tre plancher, som forestiller et menneskehoved med indtegning af de såkaldte hjerneorganer. De oprindelige placher er fra Carl Ottos store værk: "Phrænologien eller Galls og Spureims Hjerne- og Organlære i fuldstændig Oversigt og i sine senere Fremskridt med Bidrag til dens nøiere Kundskab og Stadsfæstelse", København 1925.

Denne side er senest redigeret 26. 3. 2017
 
 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu